Varaa online

Lämpöä ja tunnelmaa syksyiseen iltaan – Sveitsiläinen ilta Valkeisella

Tervetuloa nauttimaan sveitsiläisestä tunnelmasta Ähtärin Niemisveden kylään, Valkeisen Lomaan. Meillä on täällä mäellä vähän kuin Lappi Ähtärissä, mutta nyt meillä virittäydytäänkin sveitsiläiseen tunnelmaan fonduen ja viinin merkeissä. Lämpimästi tervetuloa mukaan viettämään vaikkapa tykypäivää, pikkujoulua tai kivaa yhteistä iltaa kaveriporukan kesken!

Alkuun nautimme kupin kuumaa hehkuviinin muodossa poroaitauksen laavulla, tulen ääressä ja ruokimme samalla poroja niiden herkulla, jäkälällä. Sen jälkeen siirrymme ravintolaan ja pöytiin juustofonduen ja leikkeleiden pariin. Fondue on ruokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto. Ruokalaji on peräisin ranskankielisen Sveitsin ja Savoijin alueilta ja se syödään perinteisesti kastamalla kuumaan Fondueen leipäpaloja.

Perinteiseen tapaan tähänkin iltaan kuuluu, että kuumaan juustomassaan kastettavaksi tarjoillaan maalaisleipää ja kasviksia. Lisukkeeksi pöydästä löytyy tyypillinen vadillinen kylmiä leikkeleitä; salamia ja ilmakuivattuja lihoja sekä hillosipuleita ja pikkukurkkuja.

Juustofonduen kanssa nautitaan sveitsiläisiä viinejä; joko kuivaa Chasselas-valkoviiniä tai keskitäyteläistä Pinot Noiria. Myös lasilliset Kirschiä kuuluvat pakettiin.

Sveitsiläiseen tunnelmaan teitä johdattaa Viinitupa Vuorenmajan emäntä, sommelier ja viiniasiantuntija WSET3, Anu Schuoler, joka emännöi illan ajan. Hänkin toivottaa teidät tervetulleeksi hyvän ruuan ja juoman äärelle Valkeisen tunnelmalliseen ravintolaan.

Fondue nautitaan kuuden hengen pöydissä eli yhdestä fonduepadasta nauttii yhdessä kuusi henkilöä. Kerää siis vaikka kuuden hengen porukka ja lähtekää mukaan kokeilemaan jotain uutta. Voit tulla myös pienemmällä porukalla, jolloin teidät yhdistetään toisen seurueen kanssa kuuden hengen fonduepadan äärelle. Miten olisi tyttöjen ilta pitkästä aikaa tai mukava vähän tavanomaisesta poikkeava pikkujouluilta? Toki varmasti puolisokin arvostaisi yhteistä laatuaikaa hyvän ruuan ja juoman äärellä.

Iltaan voi yhdistää lisämaksusta myös majoituksen kodikkaissa Aurinkorinteen huoneissamme ja saatte nautiskella illan rennosti ja aamulla hyvin nukutun yön jälkeen herätä maittavalle aamiaiselle tai vaikka brunssille. Myöhäinen uloskirjautuminen sisältyy majoitushintaan.

Sveitsiläisen illan hinta: 89 EUR/hlö

Hinta sisältää: yllä mainitun juustofonduemenun sekä esittelyn mukaiset kolme juomaa, joista yksi nautitaan poroaitauksen laavulla (säänmukainen varustus on hyvä olla mukana).

Lisämaksusta: lisäjuomat ja jälkiruoka, majoitus kodikkaissa huoneissamme

Varaukset:  alla olevan linkin kautta tai valkeisenloma(at)valkeisenloma.com  tai puhelimitse/WhatsAppilla 050-5666843/Altti tai 050-5336045/Auni

Majoitustarjous 74 EUR/perhehuone kahdelle/vrk sis. majoituksen liinavaatteineen ja pyyhkeineen Aurinkorinteellä, aamiaisen sekä myöhäisen uloskirjautumisen sunnuntaina, koodilla SVEITSI23 onlinevarausjäjestelmästämme. Varatessasi majoituksen ja aamiaisen koodilla, järjestelmä antaa alennuksen.