Aktiviteetit

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen aktiviteettitarjontaamme!

Varaa online

Valkeisen monipuoliset aktiviteetit

Valkeisen Saunat

Valkeisella nautit saunojemme leppoisissa löylyissä perheen tai ryhmäsi kanssa.

Savusauna ja palju

Meillä pääset nauttimaan vuosikymmeniä vanhasta savusaunasta ja saunomisen lomassa voi nauttia myös paljun lämpimästä vedestä.

Savusaunan ylälauteelle mahtuu kerralla noin 10-12 aikuista ja paljuun kerralla noin seitsemän aikuista. Savusaunalle tulee kylmä vesi ja lämmin vesi on isoissa saaveissa. Savusaunan löylyt riittävät n. 3-4 h saunomiseen. Saunan yhteydessä on yksi pukuhuone. Savusauna sijaitsee tilan pihapiirin laidalla ja sieltä on matkaa Ravintolarakennukseemme n. 50 m.

Hinnasto 31.3.2023 alkaen:
  • Savusaunan ja paljun hinta ryhmille: 330 eur/ryhmä (n. 3-4 h)
  • Kesällä lämmitysiltoina 19 eur/ hlö naisten ja miesten vuoroilla
  • Oma yksityinen perhevuoro lämmitysiltoina 60 eur/perhe/tunti
  • Paljun voi myös lämmittää Ravintolan tilaussaunan yhteydessä, hinta paljulle tällöin 210 eur/ryhmä. Ryhmät voivat tiedustella myös pakettitarjoustamme Savusaunasta, paljusta ja rantasaunasta!

Paljuamme valmistaa ähtäriläinen yritys AMH-Puu.

Rantasauna ja loistava hiekkapohjainen uimaranta

Keväällä 2019 remontoitu idyllinen puulämmitteinen rantasauna, joka sijaitsee loistavalla uimarannalla, on kesällä hyvin suosittu. Saunan lauteille mahtuu sopivasti perhe, n. 4-5 henkilöä. Saunan yhteydessä on pesuhuone ja takkahuone. Rantasauna on käytössä kevät-kesä-syysaikaan. Koska rantasauna on kesäiltaisin hyvin suosittu ja illassa vain rajallinen määrä tunteja, saunan voi mielellään varata jo hyvissä ajoin, vaikka jo majoitusvarauksen yhteydessä tai viimeistään saapuessa.

Huomaathan kuitenkin, että saunavuoron aikana sauna on omassa käytössä, mutta rannassa saattaa olla uimareita samaan aikaan. Koko ranta ei siis ole omassa käytössä saunavuoron aikana.

Hinnasto 31.3.2023 alkaen:
  • Yksittäisille saunojille hinta (1 tunti): 7 eur/hlö, (min 14 eur)
  • Perhehinta 19 eur/perhe/tunti
  • Rantasaunan hinta ryhmille 90 eur/ryhmä/3 tuntia
Ravintolan tilaussauna (sähkölämmitteinen)

Ravintolan yhteydessä lämpiää talviaikaan käytössä oleva tilaussauna. Saunan yhteydessä on pukuhuone ja saunan lauteille mahtuu yhtäaikaisesti n. 10 henkilöä.

Hinnasto 31.3.2023 alkaen:
  • Yksittäisille saunojille (1 tunti): 7 eur/hlö, (min 14 eur)
  • perhehinta 19 eur/perhe/tunti
  • Tilaussauna ryhmille 90 eur/ryhmä/3 tuntia

Valkeisen pihapiirin eläinystävät

Porojen lisäksi pihapiirissämme asustelee muitakin kotieläimiä. Niitä voit rapsutella vapaasti, kuitenkaan niiden elämää häiritsemättä. Aitauksiin ei voi mennä mutta aidan läpi niitä voi rapsutella ja ruokkia heinällä.

Pihapiirin lady nro 1 on lempeä kolmevuotias labradorinnoutajamme Tango. Hän on ystävällinen ja tykkää rapsutuksista ja hän myös mielellään opastaa teidät kierrokselle pihan muille eläinystäville.

Hevosia pihapiirissä asustaa kolme, poni Mimi, vanha-pappa Make ja nuori Suomenhevosemme Grafiitti.

Lampaita on kaksi, Milda ja Liinu, mutta laumaan on keväällä 2023 liittymässä lisää lammasystäviä.

Pupuja voi käydä ruokkimassa myös ja ne tulevatkin mielellään kesällä aidan vierelle nauttimaan tarjotuista voikukista ja lehdistä.

Kissat Tipsu ja Tarzan vilahtavat pihapiirissä satunnaisesti mutta hyvällä onnella niitä voi päästä rapsuttelemaan terassin kulmalla kun he paistattelevat päivää.

 

Pihapiirin monipuoliset aktiviteetit

Pihassa voit veloituksetta käyttää grillikotaa ja grillikatosta ja paistaa vaikka iltapalamakkarat, rapsutella eläimiä, pelata nurmikentällä jalkapalloa tai lentopalloa tai vaikka heittää mölkkyä. Vapaassa käytössä on myös lapsille trampoliini, hiekkalaatikko sekä leikkimökki. Voit lähteä pellolle heittelemään frisbeegolfia tai kävellä rantaan uimaan. Talvella pihasta lähtee hurja pulkkamäki ja ladulle pääsee ihan ovelta.

Uimaranta on hyvin suosittu kesällä ja sinne voikin mennä viettämään aikaa parhaiten päiväaikaan jolloin ei ole ruuhkaa. Illalla rannassa on enemmän käyttäjiä.

Tai varaisitko poropuistovierailun ja lähtisit rapsuttelemaan poroja? Voit myös ostaa vastaanotosta jäkäläpussin ja mennä ruokkimaan poroja omatoimisesti aitauksen ulkopuolelta.

Tekemistä ja näkemistä meillä Ähtärissä riittää! Vain 10 minuutin ajomatkan päässä meiltä tapaat pandakaksikon Lumin ja Pyryn Ähtärin Eläinpuistossa. Flowpark Ähtäri Zoossa pääset testaamaan kestääkö kanttisi seikkailuradoilla! Tai miltä kuulostaisi keilaus eläinpuistokierroksen jälkeen. Kajakit melontaretkelle Ähtärissä vuokraa Vesivaeltajat tai jos haluat eräoppaan mukaan metsäretkellesi, kannattaa kysäistä Polun Lumon Katia. Herkullisen leivoshetken voi nauttia  Vanha Pappila Hetkessä.  Jos ratsastus on sinun juttusi, voit lähteä Issikkavaellukselle naapuritallille, Vauhti-Matin Ratsutilalle. Ja sadepäivän tullen sattuessa olet puolessa tunnissa Keskisen kyläkaupalla, ostosmatkailijan paratiisissa. Lisää Ähtärin nähtävyyksistä voit lukea Visit Ähtärin sivuilta.

Vuokraa kauttamme

Meiltä voit vuokrata käyttöösi lomasi ajaksi maastopyöriä ja sähköpyöriä, lumikenkiä ja liukulumikenkiä sekä kajakkeja. Kysäise lisätietoa hyvissä ajoin vaikka jo majoitusvarausta tehdessäsi.

Vuokraa tästä sähkömaastopyörä:

Sähköavusteinen maastopyörä sopii kaikille!

Sähköavustuksen tehoa voi säätää oman jaksamisen mukaan. Samalle retkelle voi osallistua hyvin eritasoisia pyöräretkeilijöitä.

Nouto ja palautus: Valkeisen Loma

Pyörävuokra sisältää: Laadukas sähkömaastopyörä, kypärä sekä kaarilukko pakattuna Lähiloma.fi -selkäreppuun ja käytönopastus, joka kuuluu vuokra-aikaan.

Lisähintaan saatavilla: Tarvittaessa toimitus/nouto asiakkaan toiveen mukaisesti sovitusta paikasta.

Soveltuu normaalikuntoisille ja pyöräilytaitoisille.

Sähköpyörän vuokraus

Sähköpyörän vuokraus

Mitä jos lähtisit tutkimaan Ähtäriä sähköpyörällä polkien? Vuokraa meiltä sähköpyörä, ota käyttöön Outdoor Active sovellus ja kierrä vaikka elämyksellinen ja Ähtärin parhaimmat nähtävyydet esittelevä Kolmen Tähden Polkaisun reitti.

Varaa

Tapahtumat

 

Tulossa syksyllä 2023!

Kolmen tähden polkaisu pyöräilytapahtuma lauantaina 30.9.2023

Lue lisää tapahtuman omilta sivuilta ja varaa oma paikkasi elämyspyöräilylle alta.

Lämpöä ja tunnelmaa syksyiseen iltaan – Sveitsiläinen ilta Valkeisella

Tervetuloa nauttimaan sveitsiläisestä tunnelmasta Ähtärin Niemisveden kylään, Valkeisen Lomaan. Meillä on täällä mäellä vähän kuin Lappi Ähtärissä, mutta nyt meillä virittäydytäänkin sveitsiläiseen tunnelmaan fonduen ja viinin merkeissä. Kun tipaton tammikuu on ohi, on aika taas nauttia lasillinen, kaksi tai vaikka neljä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Alkuun nautimme kupin kuumaa hehkuviinin muodossa poroaitauksen laavulla, tulen ääressä ja ruokimme samalla poroja niiden herkulla, jäkälällä. Sen jälkeen siirrymme ravintolaan ja pöytiin juustofonduen ja leikkeleiden pariin. Fondue on ruokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto. Ruokalaji on peräisin ranskankielisen Sveitsin ja Savoijin alueilta ja se syödään perinteisesti kastamalla kuumaan Fondueen leipäpaloja.

Perinteiseen tapaan tähänkin iltaan kuuluu, että kuumaan juustomassaan kastettavaksi tarjoillaan maalaisleipää ja kasviksia. Lisukkeeksi pöydästä löytyy tyypillinen vadillinen kylmiä leikkeleitä; salamia ja ilmakuivattuja lihoja sekä hillosipuleita ja pikkukurkkuja.

Juustofonduen kanssa nautitaan sveitsiläisiä viinejä; joko kuivaa Chasselas-valkoviiniä tai keskitäyteläistä Pinot Noiria. Myös lasilliset Kirschiä kuuluvat pakettiin.

Sveitsiläiseen tunnelmaan teitä johdattaa Viinitupa Vuorenmajan emäntä, sommelier ja viiniasiantuntija WSET3, Anu Schuoler, joka emännöi illan ajan. Hänkin toivottaa teidät tervetulleeksi hyvän ruuan ja juoman äärelle Valkeisen tunnelmalliseen ravintolaan.

Fondue nautitaan kuuden hengen pöydissä eli yhdestä fonduepadasta nauttii yhdessä kuusi henkilöä. Kerää siis vaikka kuuden hengen porukka ja lähtekää mukaan kokeilemaan jotain uutta. Voit tulla myös pienemmällä porukalla, jolloin teidät yhdistetään toisen seurueen kanssa kuuden hengen fonduepadan äärelle. Miten olisi tyttöjen ilta pitkästä aikaa tai joulun alla pitämättä jääneet pikkujoulut työporukan kanssa? Toki varmasti puolisokin arvostaisi yhteistä laatuaikaa hyvän ruuan ja juoman äärellä.

Iltaan voi yhdistää lisämaksusta myös majoituksen kodikkaissa Aurinkorinteen huoneissamme ja saatte nautiskella illan rennosti ja aamulla hyvin nukutun yön jälkeen herätä maittavalle aamiaiselle tai vaikka brunssille. Myöhäinen uloskirjautuminen sisältyy majoitushintaan.

Hinta: 89 EUR/hlö

Hinta sisältää: yllä mainitun juustofonduemenun sekä esittelyn mukaiset kolme juomaa, joista yksi nautitaan poroaitauksen laavulla (säänmukainen varustus on hyvä olla mukana).

Lisämaksusta: lisäjuomat ja jälkiruoka, majoitus kodikkaissa huoneissamme

Majoitustarjous 74 EUR/perhehuone kahdelle/vrk sis. majoituksen liinavaatteineen ja pyyhkeineen Aurinkorinteellä, aamiaisen sekä myöhäisen uloskirjautumisen sunnuntaina, koodilla SVEITSI23 onlinevarausjäjestelmästämme. Varatessasi majoituksen ja aamiaisen koodilla, järjestelmä antaa alennuksen.

Varaukset:  valkeisenloma(at)valkeisenloma.com  tai puhelimitse/WhatsAppilla 050-5666843/Altti tai 050-5336045/Auni